Mats Welin vuoden asianajajaksi 2020

Helsingin asianajajayhdistys on perjantaina 27.11.2020 valinnut osakkaamme ja toimitusjohtajamme Mats Welinin vuoden asianajajaksi 2020.

Palkinto jaetaan normaalisti Helsingin asianajajayhdistyksen perinteisellä joululounaalla, jota ei tänä vuonna voitu vallitsevan tilanteen vuoksi järjestää. Yhdistyksen hallitus kuitenkin yllätti Matsin perjantaina kuohuvalla ja upealla palkintolaatalla, joka löytänee paikkansa Matsin työhuoneen takanreunukselta. ”Minut päästiin yllättämään täysin. Toisaalta, minua ei ole kovin vaikea yllättää tällaisissa asioissa. Olen niin hyväuskoinen!”, Mats totesi maanantaina työkavereilleen kerratessaan perjantain tapahtumia.

Valintaperusteluiksi yhdistyksen hallitus nimesi Matsin aktiivisuuden asianajajien asioiden ja asianajotyön esillä pitämisessä ja edistämisessä. Mats on muun muassa käynyt yli vuosikymmenen aktiivista vuorovaikutusta tuomioistuinlaitosten edustajien kanssa parhaiden prosessikäytäntöjen luomiseksi ja dokumentoimiseksi. Mats on ollut myös aktiivisesti mukana Helsingin asianajajayhdistyksen toiminnassa ja toiminut muun muassa yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2014-2018. Tunnustuksen antamiseen vaikutti luonnollisesti myös Matsin pitkä ja esimerkillinen asianajoura. Matsin luonteva esiintymistaito ja oiva huumorintaju nostettiin lisäksi esille palkintoa antaessa – vakavien asioiden kanssa työtä tehdessä on tärkeää muistaa olla sopivissa paikoissa vähän vähemmän vakava.

Valintaraadin perusteluiden lisäksi Mats itse on kokenut erityisen merkitykselliseksi mukanaolon asianajajien välisten riitojen sovittelijana. Tämä kertoo myös kollegoiden luottamuksesta, jota Mats pitää erityisessä arvossa. Mats itse kertookin perjantaina saadun kollegoiden tunnustuksen olevan erityisen lähellä hänen sydäntään ja hienoin kunnianosoitus, jonka hän voi asianajajan uralla saavuttaa.

Onneksi olkoon, Mats!